Bröllopsfoto

img_134674

Fler exempel: AnnaMaria och Daniel, den 23 juni 2012

Det är alltid roligt att få förfrågningar om uppdrag, men alldeles särskilt när det gäller bröllop. För de starka känslornas skull, förstås, men också för att ett bröllop vanligtvis innebär massor av människor i en mängd roliga situationer. Jag intresserar mig alltså inte bara för brudparet (även om de naturligtvis står i främsta fokus), utan tar också vara på tillfället att skildra gemenskapen mellan släkt och vänner när de är som gladast och mest finklädda. Allra helst är jag med hela dagen – från förberedelserna till dansgolvet.

Det typiska bröllopsuppdraget börjar dock i god tid före själva bröllopet med ett inledande möte (se Inför fotograferingen), då vi går igenom upplägget, tar några testbilder, skriver avtal m.m. Därefter förbereder jag mig ytterligare genom att t. ex. kolla upp lokalen och prata med kyrkvaktmästare, vigselförättare, toastmaster och andra involverade, så att allt ska flyta smidigt när det väl är dags.

På dagen för bröllopet (se även Fotograferingen) är det förstås fullt upp. Jag ägnar mig huvudsakligen åt att helt enkelt dokumentera det som händer, men hinner även med att ta mer traditionella porträtt på brudparet, samt några gruppbilder.

Däremot lägger jag normalt inte ned särskilt mycket tid på att föreviga dekorationer, blommor, mat m.m. – det blir helt enkelt för svårt att hinna med. Men om kunden vill ha även dessa delar på bild ordnar jag gärna med en assisterande fotograf. Ylva Bergman på Oh La La Photography är riktigt bra på såväl detaljer som stämningar, och jag är jätteglad för ett tillfälle att samarbeta med henne!

Efterspelet i form av bildleverans, fakturering m.m. behandlas i Efter fotograferingen

Är du intresserad av att anlita mig? Kontakta mig för en offert, eller för att boka in ett första, förutsättningslöst möte!