Efter fotograferingen

Inom avtalad tid efter fotograferingen levererar jag ett urval grovredigerade bilder, antingen på en cd-skiva eller som ett privat album på min hemsida. Du får sedan välja ut de bilder du vill ha mer omsorgsfullt behandlade och levererade i full upplösning. Bildbehandlingen innebär att jag vid behov beskär bilderna samt justerar vitbalans, exponering, kontrast m.m. Ibland blir det också aktuellt med enklare retuschering, perspektivförändringar och andra specialjusteringar.

Om så önskas hjälper jag även till med förstoringar på papper, tackkort o. dyl.

När den slutgiltiga versionen av de utvalda bilderna levererats skickar jag en faktura.

Jag tar inte ansvar för bildfilerna efter leverans, men sparar normalt samtliga filer på obestämd tid. Därmed går det i allmänhet bra att beställa fler efterbehandlade bilder eller förstoringar vid ett senare tillfälle.

Om jag själv är nöjd med bilderna, och såvida inte vårt avtal förbjuder det, kan jag komma att visa några av dem på en utställning, i en fotobok eller andra konstnärliga sammanhang, eller som exempelbilder i min portfölj och på min hemsida. Jag kommer däremot inte att sälja bilderna vidare för kommersiell användning utan ditt skriftliga samtycke – så du behöver inte oroa dig för att plötsligt dyka upp på ett yoghurtpaket.